Brigitte Spiegeler

Brigitte
Spiegeler

Advocaat Intellectueel Eigendomsrecht

SPIEGELER ADVOCATEN, DEN HAAG

Domeinnamen Privacy Opzetten IE structuren Internetkwesties Onrechtmatige perspublicatie

MKB Overheid Legal counsel Non-profit

Octrooirecht Contractenrecht Intellectueel Eigendomsrecht

Domeinnamen Privacy Opzetten IE structuren Internetkwesties Onrechtmatige perspublicatie

15 tot 25 jaar

Nederlands Engels Frans Duits Spaans

Diplomatiek

MKB Overheid Legal counsel Non-profit

  • Uurtarief: € 300
  • Fixed fee (bespreekbaar): Ja
  • Kantoorkosten: Nee
Brigitte Spiegeler is advocaat in Nederland en Frankrijk. Zij studeerde in 1995 af aan de Universiteit van Amsterdam in Nederlands recht en Europese Studies. In 1992 studeerde zij Frans recht aan de Université Pierre Mendès France II in Grenoble. Na haar afstuderen ontving zij een beurs om in Duitsland deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma van de Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD).
Van 1997 tot en met 2001 werkte zij als advocaat te Amsterdam. Als advocaat heeft zij ruime ervaring met juridische dienstverlening aan bedrijven, non-profit organisaties en (buitenlandse) overheden. Van 2002 tot 2008 is zij werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken als senior beleidsmedewerker Intellectuele Eigendom. In dit werk gaf zij leiding aan onderzoeksprojecten op het gebied van intellectuele eigendom en voerde zij onderhandelingen in nationaal, Europees en internationaal verband. Tevens was zij verantwoordelijk voor wetgeving op het gebied van de Intellectuele Eigendom. In 2008 rondde zij met succes de opleiding autonome beeldende kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag af. In 2008 was zij mede-oprichter van Brisdet Spiegeler Advocaten. Sinds 2013 is zij partner bij Spiegeler Advocaten, gevestigd op dezelfde vertrouwde locatie in Den Haag.
Brigitte Spiegeler is co-auteur van het Kluwer Lexplicatie-deel ‘Europees en internationaal merkenrecht’ en ‘Handhaving Intellectuele Eigendomsrechten voor het MKB’, een uitgave van het Ministerie van Economische Zaken. Zij voltooide met succes de Grotius opleiding merkenrecht.
Brigitte Spiegeler is lid van de Vereniging voor Auteursrecht en algemeen secretaris van de Association Henri Capitant. Daarnaast is zij voorzitter van de Commissie Wetgeving van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM) en lid van het merkenrecht comité van de International Trademark Association (INTA).

Vergelijk pitches van advocaten via LegalDutch, betaal nooit meer te veel

  • Binnen enkele uren kosteloos reacties van gespecialiseerde advocaten
  • Bespaar tot 50 procent ten opzichte van het direct benaderen van een advocaat.
  • Altijd vooraf duidelijkheid over de kosten. Geen verplichtingen.
Oké, vertel meer

ANDERE MOGELIJKE MATCHES

Evelien Udo

Evelien

Udo

Rise

Merkbewaking Merkbescherming Merkenrecht

Mode Internetondernemingen

Max van Olden

Max

van Olden

Tanger Advocaten

Mediarecht Auteursrecht Handelsnamen

Entertainment Creatieve sector