Monique van der Poel

Monique
van der Poel

Advocaat Pensioenrecht

EPB-LAW, AMSTERDAM

WERKTE BIJ De Brauw Blackstone Westbroek, DLA Piper, Vrije Universiteit Amsterdam - Onderzoeker

Arbeidsvoorwaarden Bedrijfstakpensioenfondsen Pensioenen

Werkgevers Pensioenuitvoerders

Arbeidsrecht Pensioenrecht Contractenrecht

Arbeidsvoorwaarden Bedrijfstakpensioenfondsen Pensioenen

10 tot 15 jaar

Nederlands Engels

 • Het verkrijgen van vrijstellingen tot deelneming in een groot bedrijfstakpensioenfonds voor tien ondernemingen behorende tot dezelfde groep
 • Het begeleiden van de overstap naar een ander verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds voor een grote onderneming, die nodig was doordat sprake was van een deprivatisering.
 • Bijstand van een werkgever tijdens een Wob-(bezwaar)-procedure die een vakorganisatie had aangespannen jegens een pensioenfonds.
 • Bijstand aan een top 5-advocatenkantoor op het gebied van pensioenrecht, op interimbasis.

Werkgevers Pensioenuitvoerders

 • Uurtarief: € 260
 • Fixed fee (bespreekbaar): Ja
 • Kantoorkosten: Nee
Monique van der Poel is een ervaren en betrokken advocate, gespecialiseerd in het pensioen- en arbeidsrecht. Zij staat een persoonlijke en pragmatische aanpak voor, die resulteert in effectieve maatwerkoplossingen. Monique houdt ervan net die ene stap extra voor u te zetten, die nodig is voor het bepalen van de juiste strategie en het behalen van een optimaal eindresultaat. Niet alleen tijdens de advisering, of gedurende onderhandelingen maar ook in de rechtszaal. Cliënten waarderen “het enthousiasme van Monique en haar vermogen tot creatieve, vakkundige oplossingen te komen voor complexe problemen (…)“.

Monique heeft ervaring met de meest uiteenlopende juridische problematiek. Daaronder vallen de begeleiding van reorganisaties, de overgang naar een nieuwe pensioenregeling, het verkrijgen van vrijstellingen tot deelneming in verplicht gestelde bedrijfstakpensioenfondsen en het voeren van complexe, (publiciteits-)gevoelige procedures. Alvorens Monique het advocatenkantoor EPB-law oprichtte, was zij werkzaam bij de topkantoren De Brauw Blackstone Westbroek en DLA Piper.

Monique promoveert naast haar advocatenpraktijk op het onderwerp solidariteit in pensioen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij geeft les binnen de post academische Leergang Pensioenrecht, publiceert veelvuldig over het pensioenrecht en is toezichthouder bij een pensioenfonds.

Vergelijk pitches van advocaten via LegalDutch, betaal nooit meer te veel

 • Binnen enkele uren kosteloos reacties van gespecialiseerde advocaten
 • Bespaar tot 50 procent ten opzichte van het direct benaderen van een advocaat.
 • Altijd vooraf duidelijkheid over de kosten. Geen verplichtingen.
Oké, vertel meer

ANDERE MOGELIJKE MATCHES

Jetse Sprey

Jetse

Sprey

Versteeg Wigman Sprey Advocaten

IT-contracten Algemene Voorwaarden Privacy

Start-ups Media

Iris van der Putt

Iris

van der Putt

Flow Advocaten

Dekkingsvraagstukken Aansprakelijkheidsvraagstukken

Scholen MKB