Vincent Wismans

Vincent
Wismans

Advocaat Ondernemingsrecht

VESPER ADVOCATEN LLP, AMSTERDAM

WERKTE BIJ AKD, HeidemanBoot Advocaten

Alternatieve financiering Crowdfunding Seed capital Venture capital Durfkapitaal

Fondsenwerving Ondernemers Beleggingsfondsen Participatiemaatschappijen Investeerders

Ondernemingsrecht Contractenrecht

Alternatieve financiering Crowdfunding Seed capital Venture capital Durfkapitaal

5 tot 10 jaar

Nederlands Engels

Analytisch Betrokken Oplossingsgericht

 • Begeleiding van een initiatiefnemer bij de juridische en fiscale structurering van een nieuw seed & venture capital fonds (maart 2016)
 • Begeleiding van de aandeelhouders en het management van een online warenhuis bij een seed capital investeringsronde (januari 2016)
 • Begeleiding van een self-storage aanbieder bij de uitgifte van bedrijfsobligaties aan beleggers ter financiering van een nieuw innovatief storage-concept (november 2015)
 • Begeleiding van de initiatiefnemer van het eerste vastgoedcrowdfundigplatform in Nederland met een ontheffing van de AFM (juli 2015)
 • Begeleiding van investeerders/aandeelhouders in/van een groeiende onderneming actief in de zorg bij een Series B investeringsronde (januari 2015)

Fondsenwerving Ondernemers Beleggingsfondsen Participatiemaatschappijen Investeerders

 • Uurtarief: € 250
 • Fixed fee (bespreekbaar): Ja
 • Kantoorkosten: Nee
Vincent Wismans is een transactieadvocaat en adviseert over alle denkbare vormen van financiering, over het verstrekken of aantrekken van (durf-)kapitaal en over het aangaan of beeindigen van samenwerkingsverbanden. De focus van zijn praktijk ligt op het bijstaan van seed/venture capital fondsen, participatiemaatschappijen en (aandeelhouders en managers van) groeiende ondernemingen. Daarnaast is Vincent regelmatig als adviseur betrokken bij obligatie-emissies en securitisaties, crowdfunding initiatieven en het structureren van beleggingsinstellingen. Hij adviseert over financieel toezicht en staat beleggers bij in procedures. Vincent heeft een heldere en pro-actieve aanpak en combineert dat met een uitstekend gevoel voor verhoudingen en belangen. Hij werkt vanuit de overtuiging dat het beste resultaat alleen kan worden bereikt als de belangen, wensen en eisen van alle betrokken stakeholders worden meegenomen in de strategie of de transactie. Door zijn kennis op het gebied van het ondernemingsrecht, het verbintenissen- en goederenrecht & het financieel toezicht, is hij in staat om snel tot de kern te komen en een pragmatische oplossing te bieden. Vincent begon zijn loopbaan op de Banking & Finance sectie van AKD in Amsterdam.

Vergelijk pitches van advocaten via LegalDutch, betaal nooit meer te veel

 • Binnen enkele uren kosteloos reacties van gespecialiseerde advocaten
 • Bespaar tot 50 procent ten opzichte van het direct benaderen van een advocaat.
 • Altijd vooraf duidelijkheid over de kosten. Geen verplichtingen.
Oké, vertel meer

ANDERE MOGELIJKE MATCHES

Antony Jonkman

Antony

Jonkman

LXA The Law Firm

Oprichten bedrijf Overnames Geheimhoudingsovereenkomsten

Start-ups

Sjef Bartels

Sjef

Bartels

Labré Advocaten

Kredietovereenkomsten Kredietopzegging Faillissementen

Legal counsel MKB