Onze missie

Vergeet alles wat je dacht over advocaten. LegalDutch doet het anders. We helpen ondernemingen met zelfvertrouwen slimmere juridische beslissingen te nemen. Daarvoor brengen we hen naadloos in contact met de juiste specialisten, die transparant zijn over kwaliteit, tarief en hoe ze kunnen bijdragen aan succes. Zo maken we juridisch advies sneller, makkelijker én betaalbaar.

ONS VERHAAL

LegalDutch begint in 2012 met een simpele observatie: terwijl technologie de wereld in rap tempo verandert door vraag en aanbod overal doeltreffend bij elkaar te brengen, blijft de juridische markt opvallend achter. Als gevolg van deze mismatch zijn zowel advocaten als hun klanten ontevreden: advocaten doen lang niet altijd waar ze goed in zijn en bedrijven klagen over hoge tarieven en gebrek aan transparantie. Zo ontstond de ambitie de markt radicaal te veranderen. Door online matching brengen we bedrijven en advocaten nu dagelijks via ons platform naadloos bij elkaar. Dat maakt LegalDutch tot een dankbare missie. Want niets is zo mooi én krachtig als de perfecte match, waarbij de juiste mensen elkaar op het juiste moment vinden. Problemen worden opgelost, bedrijven boeken succes en advocaten doen veel vaker dat waarin ze excelleren.

Oprichter

Jan-Hein Strop

Jan-Hein heeft als ambitie de markt voor juridische dienstverlening transparant te maken. Na zijn rechtenopleiding werkte hij jarenlang als financieel-economisch journalist, onder meer voor Het Financieele Dagblad. Hij schrijft met heldere pen over juridische onderwerpen voor ondernemers.

Oprichter

Sara van Eck

Sara is jurist en sociaal geograaf met een fascinatie voor matching. Zij werkte onder meer bij de gemeente Amsterdam op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en als onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam. Sara heeft een goed ontwikkeld inzicht in de wensen van advocaten én ondernemingen.

Techniek

Hedde van der Heide

Hedde is een bevlogen Django / Python ontwikkelaar en ondernemer. Hij bouwt met groot oog voor detail complexe applicaties, zonder de gebruiker en een heldere interface uit het oog te verliezen.